Beleef Zeewolde

Sluis de Spieghel

De schutsluis is 35 meter lang en 6,5 meter breed. De sluisdeuren zijn 9 meter hoog en wegen 17 ton per stuk. De sluis zorgt tijdens het vaarseizoen voor een verbinding van de Blauwe Diamant naar het Wolderwijd en andersom. De sluis is een echte blikvanger van het Havenkwartier. Boten overbruggen in de sluis een hoogteverschil van ruim 5 meter. Meer informatie over doorvaarhoogtes en bedieningstijden leest u bij 'Meer informatie over sluizen en havens'.

Meer informatie over sluizen en havens

Lanterstrand

Naast Bergkwartier Hoog en Tulpeiland ligt het Lanterstrand. Een heerlijk strand om te wandelen, zonnen, sporten en spelen. Het Lanterstrand is nog geen officiële zwemlocatie.

Meer informatie over het Lanterstrand

Tulpeiland

Langs het Wolderwijd is het Tulpeiland aangelegd. Het eiland is ongeveer net zo groot als een voetbalveld. Kenmerkend voor Zeewolde heeft het de vorm van een tulp. De steel bestaat uit natuureilandjes. Door de dam van 200 meter is het eiland verbonden aan Havenkwartier. Het hart van de tulp heeft plek voor ongeveer 80 ligplaatsen. In de toekomst komt er mogelijk een horecagelegenheid op het eiland.