Wonen

De Polderwijk bestaat uit meerdere woonbuurten met ieder een eigen woonsfeer en verschillende woningtypen. Parkkwartier, Bergkwartier en de Molenbuurt in het Waterkwartier zijn voltooid.

Op dit moment wordt gewerkt aan Havenkwartier en de woonbuurten Eilandenbuurt en Schelpenbuurt in het Waterkwartier. Hier is nog ruimte voor ongeveer 800 nieuwe duurzame woningen voor verschillende doelgroepen. Daarna wordt de Watermolenbuurt verder ontwikkelt. Dit is de laatste buurt van de Polderwijk.

Een eigen huis bouwen

Droomt u ervan om uw eigen huis te bouwen? Stap voor stap een woning ontwerpen die helemaal bij u past. Gemeente Zeewolde verkoopt regelmatig 'vrije kavels' aan particulieren. Een vrije kavel biedt de kans om uw droomwoning te bouwen. Benieuwd of er kavels te koop zijn? Via de onderstaande knop bekijkt u het huidige aanbod.

Bekijk het huidig aanbod

Duurzaam bouwen

Bouwen met aandacht voor een veranderend klimaat en voor de natuur. Duurzame energie en het gebruik van duurzame materialen zijn belangrijke uitgangspunten om duurzaam te bouwen. Ook u kunt de volgende stap zetten richting een duurzame toekomst.

Voordelen van een duurzame woning

Uw nieuwe huis en tuin op de toekomst voorbereiden heeft veel voordelen. Bijvoorbeeld minder energiekosten, minder uitstoot van CO₂ en een hoger wooncomfort. Ook kunt u de tuin klimaatbestendig inrichten door rekening te houden met wateroverlast en hittestress. Wilt u meer weten over duurzaam bouwen? Via onderstaande knop leest u meer over de verschillende thema's Duurzaam Bouwen.

Informatie over duurzaam bouwen