Havenkwartier

Het Havenkwartier is een nieuwe woonbuurt in de Polderwijk met een bijzonder verhaal. De Zeewolderdijk is verlegd en de grond in het Havenkwartier is opgehoogd. Dit zorgt voor een relatie met het water en uitzicht op de lager gelegen woonbuurten en het polderlandschap. Schutsluis de Spieghel en keersluis 't Ruime Sop zorgen voor een vaarverbinding naar het Wolderwijd en de vaarroute de Blauwe Diamant. De buurt is nieuw, maar heeft door de woningen met verschillende gevels en daken de sfeer van een Zuiderzeeplaats. De uitvoering en het gebruik van eigentijdse materialen zorgen ervoor dat het past bij een jong dorp als Zeewolde.

Bijna 200 nieuwe woningen!

De gemeente is vorig voorjaar gestart met de aanbesteding van drie ontwikkelvelden. Inmiddels zijn de drie winnende inschrijvingen bekend. In het woningbouwprogramma is ruimte voor 196 woningen. Het gaat om 21 appartementen en 128 woningen in de categorie├źn goedkoop tot duur. Ook worden er 47 sociale huurwoningen gebouwd. Naast deze plannen biedt de gemeente Zeewolde dit jaar zes vrije kavels aan voor particulier opdrachtgeverschap.

Benieuwd naar de nieuwe projecten?

Kom naar de woonmanifestatie op zaterdag 20 april. Benieuwd naar de projecten. Bekijk alvast de projecten binnenkort in de verkoop en/of verhuur.

Inrichtingsplan Havenkwartier

In het inrichtingsplan staat hoe de wijk Havenkwartier Noord er uit gaat zien. Er is ook een tekening van de inrichting van de wijk. U kunt de inrichtingsplannen downloaden via het aanvraagformulier.